Selçuk Otel Konya
11 Haziran 2015
Etli Topalak
12 Haziran 2015

Etli Pilav

Nasıl Yapılır ?

  • Öncelikle pilavlık baldo pirinç yarım saat kadar tuzlu ılık suda beklemeye bırakılır. Etli pilav yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu etin yumuşak olmasıdır. Bu sebeple tercihen kuzu eti kullanabilirsiniz veya dana etiyse de sinirsiz ve yumuşak bir et vermesini isteyebilirsiniz. Kuşbaşı doğranmış etler pilav tenceresine alındıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakılır. Etler önce suyunu salacaktır, arada karıştırıp etin kendi suyunda biraz pişmesi sağlanır. Etler suyunu çektikten sonra tereyağı ve sıvı yağlar eklenip birkaç dakika etler kavrulur. Daha sonra suyu süzülen ve güzelce yıkanan pirinçler ilave edilir. 1-2 dakika kavrulduktan sonra tuzu ayarlanır ve pilavın suyu (sıcak su olacak) ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Önce yüksek ateşte üzeri göz göz olmaya başlayana kadar pişirilir. Ardından en kısık ateşe alınarak suyunu tamamen çekmesi beklenir. Daha sonra ocak kapatılarak üzerin bir havlu kağıt kapatılır ve pilavın demini alması için en az 10-15 dakika bekletilir. Şimdiden afiyet olsun :) Etli pilav tarifini kişi sayısına göre artırarak her zaman hazırlayabilirsiniz.