آک یُکوش
10 June 2015
Arabaşı Çorbası
10 June 2015

آراب آشی چُرباسی

Nasıl Yapılır ?

  • Bamyaları tüylerinin dökülmesi için kalburda veya bez arasında ov,yıka.3-4 limon dilimi konulmuş su ile (limon sünmemesini sağlar) yarı haşla iplerini çıkar. Tencereye eti ve kuyruk yağını koy,kapağını kapat. Et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavur. Sade yağını, soğanları ilave et.soğanlar sararıncaya kadar kavur,salçayı yassı ince doğranmış domatesleri koy,karıştır.suyu ilave et. Kapağı kapat. Etler pişinceye kadar yaklaşık 30 dk. Kaynat,tuz at. Suyu azalmış ise 5 sb.na tamamla. Haşlanmış bamyaları, limon veya koruk suyu ilave et,kaynamaya başlayınca çok hafif ateşe al. Bamyalar yumuşayıncaya kadar 20- 30 dk pişir.